Składniki
Liczba porcji: 2
- 6 łyżek sosu green goddess
- 180 g tuńczyka z puszki
- 4 kromki chleba na zakwasie
- 1 laska selera
- 1 szalotka
- sól
- pieprz
- masło do smażenia
Naczynia i przybory kuchenne: miska, gumowa szpatułka, deska do krojenia, nóż, patelnia
Cienko pokrój seler i wrzuć go do miski. Cienko pokrój szalotkę i wrzuć do miski. Odcedź tuńczyka i wrzuć do miski, rozdrabniając na kawałki. Dodaj sos green goddess, dopraw solą i pieprzem do smaku, wymieszaj, aby połączyć składniki.
Rozgrzej patelnię na średnim ogniu. Wrzuć masło. Ułóż na patelni kromkę chleba i podpiekaj przez ok. 2 minuty. Nałóż trochę sałatki z tuńczyka. Przykryj drugą kromką chleba, umieść na patelni więcej masła, a następnie obróć kanapkę. Podpiekaj do zarumienienia. Zdejmij z ognia i natychmiast zjedz!
Po spędzeniu kilku miłych chwil w towarzystwie bliskich w ramach ruchu #ENJOYTOGETHER nie musisz martwić się brudnymi naczyniami.
Produkty Somat pomogą Ci usunąć nawet najtrudniejsze zabrudzenia, takie jak tłuszcz i przypalenia, dzięki czemu Twoje naczynia znów będą wyglądać jak nowe.