Składniki
Liczba porcji: 2
- 2 cebulki dymki
- 100 ml bulionu warzywnego
- 100 ml sosu sojowego
- 15 ml przyprawy mirin
- 1 łyżka miodu
- 2 filety z łososia
- pieprz
Naczynia i przybory kuchenne: deska do krojenia, nóż, rondel, łyżka kuchenna, talerz, piekarnik, patelnia nadająca się do umieszczenia w piekarniku
Posiekaj dymkę.
Wlej do rondla bulion warzywny, sos sojowy, przyprawę mirin i miód, a następnie postaw na średnim ogniu. Gotuj, aż płyn zmniejszy swoją objętość o połowę, ok. 10-15 minut.
Nagrzej piekarnik do 180°C (350°F). Umieść łososia na patelni nadającej się do umieszczenia w piekarniku. Posmaruj go ze wszystkich stron sosem teriyaki za pomocą pędzla. Piecz łososia w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C (350°F) przez ok. 10-12 minut. Wyjmij łososia i przełóż go na talerz. Przed podaniem dopraw pieprzem i posyp dymką.
Po spędzeniu kilku miłych chwil w towarzystwie bliskich w ramach ruchu #ENJOYTOGETHER nie musisz martwić się brudnymi naczyniami.
Produkty Somat pomogą Ci usunąć nawet najtrudniejsze zabrudzenia, takie jak tłuszcz i przypalenia, dzięki czemu Twoje naczynia znów będą wyglądać jak nowe.