Skip to Content

Lekka sałatka z truskawek i szparagów

Składniki
Liczba porcji:
4

  • 450 g zielonych szparagów 
  • 200 g truskawek 
  • 80 g młodego szpinaku
  • 30 g pistacji 
  • 100 g sera feta 
  • 2 łyżki oliwy z oliwek 
  • 1 łyżka octu balsamicznego 
  • sól 
  • pieprz 
  • oliwa z oliwek do smażenia

Naczynia i przybory kuchenne: deska do krojenia, nóż, duża patelnia, łyżka kuchenna, słoik typu wek, miska

Odetnij zdrewniałe końce szparagów, a następnie pokrój szparagi na kawałki (długości ok. 1 cm) pod lekkim kątem. Odszypułkuj truskawki, a następnie pokrój je w ćwiartki.

Na dużej patelni rozgrzej trochę oliwy z oliwek, podsmaż szparagi na niewielkim ogniu przez 8-10 minut, aż zmiękną. Dopraw solą i pieprzem.

Do miski wrzuć młody szpinak, usmażone szparagi, truskawki i pokruszoną fetę, wymieszaj. Przed podaniem polej sosem vinaigrette i posyp pistacjami.

Obawiasz się bałaganu? Niepotrzebnie!

Po spędzeniu kilku miłych chwil w towarzystwie bliskich w ramach ruchu #ENJOYTOGETHER nie musisz martwić się brudnymi naczyniami.
Produkty Somat pomogą Ci usunąć nawet najtrudniejsze zabrudzenia, takie jak tłuszcz i przypalenia, dzięki czemu Twoje naczynia znów będą wyglądać jak nowe.

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

  • Poznaj inicjatywę #ENJOYTOGETHER

  • Kto powiedział, że zmywanie musi być nudne? Z naszymi wskazówkami i grami zabawa gwarantowana! A dzięki naszym skutecznym produktom zmywanie to bułka z masłem!

  • Znajdź idealny przepis i spraw przyjemność najbliższym przy kolejnym wspólnym spotkaniu.