Składniki
Liczba porcji: 4
- 450 g zielonych szparagów
- 200 g truskawek
- 80 g młodego szpinaku
- 30 g pistacji
- 100 g sera feta
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka octu balsamicznego
- sól
- pieprz
- oliwa z oliwek do smażenia
Naczynia i przybory kuchenne: deska do krojenia, nóż, duża patelnia, łyżka kuchenna, słoik typu wek, miska
Odetnij zdrewniałe końce szparagów, a następnie pokrój szparagi na kawałki (długości ok. 1 cm) pod lekkim kątem. Odszypułkuj truskawki, a następnie pokrój je w ćwiartki.
Na dużej patelni rozgrzej trochę oliwy z oliwek, podsmaż szparagi na niewielkim ogniu przez 8-10 minut, aż zmiękną. Dopraw solą i pieprzem.
Do miski wrzuć młody szpinak, usmażone szparagi, truskawki i pokruszoną fetę, wymieszaj. Przed podaniem polej sosem vinaigrette i posyp pistacjami.
Po spędzeniu kilku miłych chwil w towarzystwie bliskich w ramach ruchu #ENJOYTOGETHER nie musisz martwić się brudnymi naczyniami.
Produkty Somat pomogą Ci usunąć nawet najtrudniejsze zabrudzenia, takie jak tłuszcz i przypalenia, dzięki czemu Twoje naczynia znów będą wyglądać jak nowe.